fbpx

Contabilitate pentru eCommerce & Dropshipping

Societatea noastra este specializata pe contabilitate pentru
E-Commerce, inclusiv DropShipping.
Detinem acreditari emise de C.E.C.C.A.R. si C.A.F.R.

Ghid contabil pentru eCommerce

Durata de viata a unei afaceri, este influentata si de modul de gestionare a fluxului de numerar.

Daca aveti vanzari record, dar platile catre furnizorii de marfa, reclama, comisioane catre procesatoarele de plati, hold-urile, etc, depasesc volumul total de incasari de la clienti, sunteți pe o cale rapida catre esecul afacerii.

In activitatea de E-Commerce gestionarea corecta a cash flow-ului este mult mai importanta decat in alte domenii de activitate deoarece in acest domeniu, intalnim mai rar, furnizori care sa accepte plati la termen. Practic, platile la termen aproape ca sunt inexistente.
Ințelegerea elementelor de baza ale contabilitătii E-Commerce pentru o afacere, impreună cu configurarea unor sisteme si procese simple, va pot ajuta sa ramaneti pe piata.

De ce contabilitatea E-Commerce este importanta

Contabilul va poate ajuta sa implementati un sistem de evidență bun, care sa reprezinte baza unei afaceri stabile și viabile din punct de vedere financiar. Indiferent dacă vindeți produse prin Shopify, Amazon, Etsy sau BigCommerce va trebui să aveți nevoie de un sistem bun pentru a vă gestiona finanțele.

Contabilitatea va ajuta sa construiti un model de afacere stabil și fiabil din punct de vedere financiar

Contabilitatea este fundamentul unei afaceri puternice si viabile. Daca aveti un sistem de evidenta a elementelor principale extrase dintr-o evidenta contabila corecta (venituri, cheltuieli, incasari, plati, solduri furnizori, solduri creante, solduri datorii la Buget, etc.) dvs veti beneficia de informatii clare despre modul in care functioneaza afacerea dvs., în orice moment. Astfel, dvs aveti posibilitatea de a va construi un Buget de Venituri si Cheltuieli, Prognoze si Planificari pe urmatoarele perioade, Cash flow-uri, etc. Astfel, veti preintampina situatia neplacuta de a vinde un produs la un pret care nu acopera cheltuielile fixe si variabile.

Contabilitatea va ajuta sa anticipati afacerea

După ce stabilesti impreuna cu contabilul, cifrele existente din evidentele contabile, poți crea apoi obiective care sa stabileasca directia afacerii tale. Acest lucru va permite sa construiti planificari exacte si sa lucrati mai inteligent.

Un sistem corect de evidenta contabila va asigura pregătirea declarațiilor dvs. fiscale

Inca de la construirea bugetului de venituri si cheltuieli, impreuna cu contabilul dvs, veti cunoaste impozitele pe care le aveti de achitat, pentru perioadele urmatoare. Procesele solide de evidenta vă vor economisi mult timp și dureri de cap atunci cand vine vorba de plata impozitelor in fiecare an. Beneficiind de o evidența contabila si fiscala corecta, veți avea certitudinea ca respectati toate reglementările fiscale in vigoare iar calculul si plata impozitelor se face intr-un mod cat mai corect. In plus, planificarile specifice unui Business precum E-commerce, va permit sa economisiti bani din impozitele dvs, impreuna cu contabilul. Daca asteptati pana in ultimul moment, este posibil sa nu aveti timp sa optimizati fiscal, business-ul dvs.

Cum arata o afacere inteligenta de E-Commerce in Romania

Configurarea unui proces de evidenta simplificat va ajuta sa imbunatatiti eficiența afacerii dvs.

Societatea noastra de contabilitate isi sustine clientii, prin furnizarea unor rapoarte financiare, lunare, oferite in mod gratuit. Practic, transpunem datele din contabilitate in rapoarte simple, pentru ca dvs sa economisiti timp si bani.

Astfel, aveti acces rapid la rapoarte financiare lunare precum ar fi P&L, bilanț, fluxuri de numerar, etc si veti cunoaste marja de profit al fiecarui produs vandut. Dincolo de asta, veti înțelege si randamentul investițiilor obtinute din eforturile depuse pentru marketing și publicitate.

Acest lucru va permite să emiteti prognoze si planificari pentru viitor, si să lucrați intr-un buget pentru a va gestiona fluxul de numerar. In plus, nu va fi o provocare sa economisiți bani pentru taxe si impozite, deoarece veti avea o intelegere mai clara a indatoririlor dvs. in aceasta privinta.

Când totul nu merge bine (pentru că v-ați neglijat contabilitatea specifica E-Commerce)

Cand societatile de E-Commerce isi neglijeaza contabilitatea, acestea se pot confrunta cu o serie de probleme pe termen scurt și pe termen lung. Cea mai mare problemă pe termen scurt si lung o reprezintă cash flow-ul si partea fiscala. Cu cat planifici mai devreme, cu atat procesul va fi mai puțin stresant. Cand astepti pana in ultimul moment pentru a apela la o societate specializata pe domeniul tau de activitate, poti risca sa te confrunti cu declaratii fiscale, depuse in mod eronat si in cele din urma cu amenzi. In plus, declarația dvs. fiscală poate fi la fel de exactă ca și documentele care se impun a fi furnizate si de care nu aveti cunostinta.

Nu mai vorbim ca nu veți reusi sa aveti o evidenta fiscala optimizata pentru domeniul dvs de activitate, riscand sa pierdeti bani din cauza impozitelor calculate eronat. Este posibil să fiti nevoit chiar sa platiti amenzi pentru evidente contabile si fiscale denaturate.

Probleme cu obținerea finanțelor

O alta problema pe care o vedem tot timpul este in zona societatile care practica E-Commerce cu stocuri. Să spunem ca aveti nevoie de ajutor pentru a finanta o comanda mare de achizitie cu stocuri. Bancile vor dori sa analizeze evidentele dvs contabile, inainte de aprobarea imprumutului. Daca nu aveti o evidenta contabila corecta, Bancile vor refuza solicitarea dvs. de împrumut.

Pret Concurential

O alta problema intampinata de antreprenorii cu activitati de E-Commerce (in special cei aflati la inceput de business), este incercarea de a concura numai pe segmentul de preț. Acest lucru poate fi periculos. Cand concurezi doar din punct de vedere al pretului, risti sa ai o cursa foarte rapida spre esecul business-ului. Vanatorii de chilipiruri sunt doar loiali la pret. Daca cineva a cumparat de la dvs. din cauza preturilor mici, este probabil să cumpere si de la altcineva. In momentul in care clientul dvs va gasi o alternativa mai ieftina, pierdeti clientul respectiv. In lumea E-Commerce va exista intotdeauna o opțiune mai ieftină.

Amintim 3 moduri prin care ai posibilitatea de a vinde mai mult pe magazinul tau, online:
1. Cresterea ratei de conversie a vanzarilor;
2. Cresterea traficului catre site;
3. Majorarea valorii medii a comenzilor.

Ca antreprenor, timpul si concentrarea ta, ar trebui sa fie dedicate afacerii tale, deoarece stim ca timpul inseamna bani. Investitia intr-un contabil profesionist va poate ajuta sa economisiti timp si nopti nedormite. Business-ul tau beneficiaza de un management operational eficient, prin serviciile noastre de contabilitate specifice E-Commerce. Nu conteaza in ce zona a Romaniei este infiintata societatea ta, deoarece noi vom prelua documentele contabile in format electronic.

Dropshipping

Dropshipping este o forma de comert online care iti permite sa vinzi produse fara a avea nevoie de un stoc sau chiar fara sa fi vazut produsul vreodata. Daca ai magazinul tau online sau folosesti platforme speciale cum ar fi Shopify, dropshipping-ul presupune preluarea comenzilor prin magazinul tau si transmiterea acestora direct catre furnizorul/producatorul/intermediarul tau care se va ocupa de livrarea produsului catre client. Astfel, tu te vei ocupa doar de administrarea magazinului tau, fara a fi nevoie sa te implici in procesul de livrare.

Andrei Valentin

Societatea AMC Audit Accounting SRL are in derulare un parteneriat cu Andrei Valentin, consultant pe vanzari in sistem Dropshipping.

Aveţi posibilitatea de a-l contacta pe Andrei pe Instagram sau Facebook:
http://bit.ly/AV-Instagram
http://bit.ly/AV-Facebook-Page

Consultanta in vanzari online/dropshipping

Clientii nostri beneficiaza de o reducere de 30% pentru serviciile prestate de Andrei, astfel:

– Consultanta video call (30 minute)
645 lei pret normal -> 450 lei preţ redus pentru clientii AMC Audit Accounting SRL;

– Consultanta video call (60 minute)
1.000 lei pret normal -> 700 lei pret redus pentru clientii AMC Audit Accounting SRL.

Sima Catalin

Societatea AMC Audit Accounting SRL are in derulare un parteneriat cu Sima Catalin, web designer specializat in cadrul  e-commerce

Aveţi posibilitatea de a-l contacta pe Catalin pe:

https://www.facebook.com/cata.sima.7/

Sabisima.com

Web Design & E-commerce Analytics 

 

Clientii nostri beneficiaza de o reducere de 10% pentru serviciile prestate de catre Catalin, astfel orice magazin realizat de catre echipa lui, va beneficia de un discount unic.

 

 

Pentru a putea intreprinde dropshipping in Romania, intr-un mod legal, acesta trebuie să ”imbrace” o forma juridica care sa permita posibilitatea de a comercializa produse pe internet. In cazul in care doresti sa initiezi o astfel de afacere, consideram a fi important sa cunosti urmatoarele aspecte:

– Forma juridica cel mai des intalnita in Romania pentru activitatea de Dropshipping este SRL (Societatea cu Raspundere Limitata);

– Clasa CAEN care se impune a fi autorizata la ONRC pentru a activa in domeniul Dropshipping-ului este 4791 – Comert cu amanuntul prin case de comenzi sau prin internet;

– Dropshipping-ul va permite sa investiti banii in marketing, mai degrabă decat in stocuri. O strategie de marketing bine planificata este ceea ce va va ajuta in cele din urma sa construiti un venit lucrativ;

– Semnarea unui contract pentru servicii de contabilitate cu un profesionist capabil sa iti explice detaliat toate aspectele fiscale pe care trebuie sa le cunosti inca de la inceputul demararii afacerii tale, precum ar fi optiunea inregistrarii in scopuri de T.V.A.

DE CE ESTE IMPORTANTA CONTABILITATEA PENTRU DROPSHIPPING?

Inregistrarea in contabilitate a tranzactiilor efectuate in comertul electronic de bunuri, dropshipping, se face pe baza documentelor uzuale in comerțul traditional. Astfel, achizitia marfurilor de la furnizori se realizeaza pe baza de factura si declaratie vamala de import. In cazul vanzarii marfurilor se emite factura cu sau fara TVA, in cazul in care societatea care efectueaza acest tip de comert este sau nu inregistrata in scopuri de TVA, in functie de natura livrarii, respectiv livrare locala, livrare intracomunitara, livrare in state terte, precum si de calitatea beneficiarului: persoana impozabila sau neimpozabila in scop de TVA. De toate aceste aspecte fiscale si contabile, ne ocupam noi, pentru ca tu sa te poti concentra doar pe partea comerciala, care cu siguranta iti ocupa foarte mult timp.

De ce o colaborare cu AMC Audit Acccounting SRL?

Deoarece avem experienta in contabilitatea pentru Dropshipping si stim cat de important este pentru tine sa ai o colaborare cu profesionişti care acorda atentie la detalii, la fel cum o faci si tu in toate etapele pe care le parcurgi, inca de la alegerea produsului pe care urmeaza sa îl comercializezi.

Hai să vorbim!

amc@contaoradea.com

0740 512 624

George Enescu, Nr.21 Oradea, Bihor, 410057, RO

L-V: 8am-5pm, S-D: Închis