fbpx

Servicii Audit Pentru România: Audit Partners Tax AMC S.R.L.

de | dec. 22, 2021

Servicii Audit Pentru România: Audit Partners Tax AMC S.R.L.

Dacă ai nevoie de servicii audit pentru România, Audit Partners Tax AMC S.R.L. este entitatea la care ar trebui să apelezi. De ce? Pentru că serviciile noastre de 5 stele îți vor aduce garanția lucrului bine făcut, a calității, profesionalismului și dovada dedicării în domeniul acestei profesii.

Servicii audit pentru România

Auditul financiar reprezintă activitatea de examinare profesională a situațiilor financiare în vederea exprimării unei opinii clare și responsabile a corectitudinii acestora în conformitate cu standardele internaționale de audit, adoptate de Camera Auditorilor Financiari din România.

Caracteristicile auditului financiar sunt:

– examinarea informațiilor supuse auditării se face de către un profesionist acreditat în domeniul financiar-contabil;

– auditorul este în totalitate independent de entitatea supusă auditării;

– auditarea informațiilor se face în baza unui set de norme, standarde de calitate adoptate la nivel național și international, pe care auditorul are obligația să le respecte. Existența standardelor are rolul de a crește credibilitatea opiniilor;

– opinia responsabilă a auditorului se concretizează într-un raport de audit, furnizând o asigurare ridicată că informațiile auditate sunt prezentate în mod sincer, sub toate aspectele semnificative, în conformitate cu un referențial contabil identificat.

Obiectivul general al unui audit financiar este acela de a furniza asigurarea că situațiile financiare examinate sunt complete și întocmite cu acuratețe, iar operațiile economice s-au efectuat în conformitate cu legile și reglementările relevante în vigoare.

Obiectivul unui audit al situațiilor financiare este de a da posibilitatea auditorului să exprime o opinie cu privire la situatiile financiare, dacă acestea sunt întocmite sub toate aspectele semnificative, în conformitate cu un cadru aplicabil de raportare financiară (ISA 200, parag.2)

În conformitate cu legislația românească, auditorul financiar este persoana fizică sau juridică ce dobândește această calitate în condițiile legii. Auditorii financiari, persoane fizice sau juridice, care au dobândit această calitate și sunt membri ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania, în exercitarea independentă a profesiei, pot desfășura:

  1. activitatea de audit financiar;
  2. activitatea de audit intern;
  3. activități de consultanță financiar-contabilă și fiscală;
  4.  activități de asigurare a managementului financiar-contabil;
  5. activități de pregătire profesională de specialitate în domeniu;
  6. activități de expertiză contabilă;
  7. activități de evaluare;
  8. activități de reorganizare judiciară și lichidare.

Rolul auditului financiar constă în verificarea și examinarea informației financiare având o utilitate internă (conducerea și gestionarea entității) și o alta externă, de informare a terților (acționari, investitori, instituții guvernamentale, clienți, furnizori, creditori, instituții bancare și alții), exercitat în scopul protejării resurselor și asigurării credibilității acestor informații.

Scopul final al auditului îl constituie verificarea situațiilor financiare anuale, concretizat în întocmirea raportului de audit, prin intermediul căruia auditorul comunică utilizatorilor concluziile sale.

Audit Partners Tax AMC S.R.L. vă oferă o gamă variată de servicii audit pentru România cum ar fi:

– audit intern;

– due diligence financiar;

– audit complet al situaţiilor financiare individuale și consolidate;

– auditarea proiectelor europene (fonduri nerambursabile);

– auditare financiară limitată;

– asistenţă în vederea întocmirii situaţiilor financiare individuale sau consolidate.

Firma noastră vă pune la dispoziție servicii de audit pentru România în orice oraș sau localitate. Cum facem asta? Lucrăm la distanță. Ne pui la dispoziție toate documentele, iar noi revenim cu feedback în scris și la telefon. Dacă nu știai, mai avem ceva inedit pentru clienții noștri. Audit Partners Tax AMC S.R.L. este prima și singura societate din România care garantează calitatea serviciilor prin aplicarea sistemului Money-Back Guarantee.

Punem clienții pe primul loc. De aceea, dacă serviciile noastre nu se ridică la standardele de calitate ale clienților, le oferim șansa de a primi banii înapoi. Calitatea și profesionalismul sunt două garanții ale firmei noastre. Ne dedicăm în totalitate activității noastre și dorim să facem fiecare client fericit.

Toate procedurile de audit pe care le inițiem pentru partenerii noștri se desfășoară în conformitate cu standardelor internaţionale de audit, urmate de prevederile legale aplicabile în domeniu.

Audit intern

Audit Partners Tax AMC S.R.L. vă oferă servicii de audit intern conform normelor elaborate de Camera Auditorilor Financiari din România. Serviciile de audit intern se pot dovedi o mare bătaie de cap în lipsa unor persoane experimentate. De aceea, contractarea unei firme de audit intern este o soluție facilă.

Avantajele externalizării auditului intern includ costuri mai mici, personal cu pregătire profesională şi experiență în domeniu, independență şi obiectivitate în analiza proceselor din interiorul organizației.

Servicii audit pentru România – servicii oferite:

– asistență în organizarea departamentului de audit intern în cadrul entității – pentru entități publice;

– elaborarea manualului de proceduri de audit intern aplicabile în cadrul entității;

– servicii externalizate privind organizarea şi efectuarea auditului intern.

Cui ne adresăm:

– societăților comerciale;

– instituțiilor financiare;

– companiilor naționale;

– instituțiilor de stat.

În legislaţia românească auditul intern este definit astfel:

Auditul intern reprezintă activitatea de examinare obiectivă a ansamblului activităţilor entităţii economice în scopul furnizării unei evaluări independente a managementului riscului, controlului şi proceselor de conducere a acestuia.

Tot prin legea română (Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.75/1999 privind activitatea de audit financiar) se stabilesc şi principalele obiective ale auditului intern:

  1. verificarea conformităţii activităţilor din entitatea economică auditată cu politicile, programele şi managementul acesteia, în conformitate cu prevederile legale;
  2. evaluarea gradului de adecvare şi aplicare a controalelor financiare şi nefinanciare dispuse şi efectuate de către conducerea unităţii în scopul creşterii eficienţei activităţii entităţii economice;
  3. evaluarea gradului de adecvare a datelor/informaţiilor financiare şi nefinanciare destinate conducerii pentru cunoaşterea realităţii din entitatea economică;
  4. protejarea elementelor patrimoniale bilanţiere şi extrabilanţiere şi identificarea metodelor de prevenire a fraudelor şi pierderilor de orice fel.

Rolul auditorului intern este acela de a asista managerul pentru abordările practice succesive deja elaborate şi prin analiza ansamblului să contribuie la îmbunătăţirea sistemului de control intern şi al muncii cu mai multă securitate şi eficacitate.

În consecinţă, se acceptă unanim că auditorul intern consiliază, asistă, recomandă, dar nu decide, obligaţia lui fiind de a reprezenta un mijloc care să contribuie la îmbunătăţirea controlului pe care fiecare manager îl are asupra activităţilor sale şi a celor în coordonare, în vederea atingerii obiectivelor controlului intern.

Due diligence financiar

Procesul de due-diligence presupune investigarea și analiza ce se realizează înaintea desfășurării unei investiții, a unui parteneriat de afaceri, a unei achiziții sau a unui împrumut din partea unei bănci, ce are ca obiectiv determinarea valorii amplasamentului ce reprezintă obiectul tranzacției sau al aspectelor care sunt mai putin vizibile, cum ar putea fi poluarea și neconformarea cu normele privind legislația de mediu.

De asemenea, due-diligence poate să presupună și realizarea unei anchete și a unui audit mai aprofundat al situației financiar-contabile a unei societăți și reprezintă un demers foarte important realizat înainte de o investiție într-o societate.

O societate va fi investigată în mod amănunțit prin procesul de due-diligence, din toate punctele de vedere – financiar, comercial, operațional, legal – pentru a se evidenția situația reală cu care se confruntă acea societate, precum și beneficiile sau riscurile unei investiții.

După analiza rezultatelor unui proces de due-diligence, un finanțator poate să ia o decizie mai corectă dacă să investească/ achiziționeze sau nu acea firmă.

Se pot investiga aspecte, cum ar fi:

– notorietatea societății pe piață;

– satisfacția clienților săi;

– calitatea produselor sau a serviciilor prestate de societate.

În cazul unui Due Diligence financiar, asistenţa pe care o oferim ar include, în mod specific, următoarele activități:

– analiza situației financiare;

– evaluarea documentelor contabile importante din punctul de vedere al schimbărilor de evaluare și modificărilor contabile;

– studierea contractelor încheiate cu clienții, furnizorii și angajații, cu urmărirea consecinţelor acestora asupra activelor, finanțelor și veniturilor companiei țintă;

– deducerea rezultatelor corespunzătoare preţului de cumpărare, de exemplu, EBITDA / EBIT;

– analiza veniturilor din vânzări și a marjelor în funcție de sectoarele în care activează compania;

– examinarea prognozelor financiare existente și crearea de alternative.

Audit complet al situațiilor financiare individuale și consolidate

Auditarea situațiilor financiare presupune întocmirea și prezentarea fidelă a situaţiilor financiare în conformitate cu Standardele naţionale de Raportare Financiară (în special Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 1802/2014 cu modificările ulterioare). Această responsabilitate include:

  • conceperea;
  • implementarea;
  • menţinerea unui control intern relevant pentru întocmirea și prezentarea fidelă de situaţii financiare ce nu conţin denaturări semnificative datorate fie fraudei, fie erorii;
  • selectarea și aplicarea politicilor contabile adecvate; elaborarea estimărilor contabile rezonabile pentru circumstanţele date.

Auditarea financiară se poate face:

  • parțial pe o anumită arie de interes în funcție de nevoile clientului;
  • integral pentru a avea o mai bună imagine de ansamblu.

 

Orice entitate trebuie să întocmească situații financiare anuale consolidate și un raport consolidat al administratorilor dacă entitatea respectivă (societatea-mamă):

  1. deține majoritatea drepturilor de vot ale acționarilor sau asociaților într-o altă entitate, denumită în continuare filială;
  2. este acționar sau asociat al unei filiale și are dreptul de a numi sau revoca majoritatea membrilor organelor de administrație, conducere sau de supraveghere ale acelei filiale;
  3. este acționar sau asociat al unei filiale și are dreptul de a exercita o influență dominantă asupra acelei filiale, în temeiul unui contract încheiat cu entitatea în cauză sau al unei clauze din actul constitutiv sau statut, dacă legislația aplicabilă filialei permite astfel de contracte sau clauze;
  4. este acționar sau asociat al unei entități și majoritatea membrilor organelor de administrație, conducere sau de supraveghere ale entității în cauză (filială) care au îndeplinit aceste funcții în cursul exercițiului financiar, în cursul exercițiului financiar precedent și până în momentul întocmirii situațiilor financiare anuale consolidate, au fost numiți doar ca rezultat al exercitării drepturilor sale de vot; sau
  5. este acționar sau asociat al unei entități și deține singură controlul asupra majorității drepturilor de vot ale acționarilor sau asociaților acelei entități (filială), ca urmare a unui acord încheiat cu alți acționari sau asociați ai acelei filiale.

Situațiile financiare anuale consolidate prezintă activele, datoriile, poziția financiară și profiturile sau pierderile entităților incluse în consolidare, ca și cum acestea ar fi o singură entitate.

 

 Auditarea proiectelor europene

Activitatea de audit financiar proiecte atestă că finanțarea nerambursabilă acordată a fost cheltuită conform termenilor și condițiilor contractului de finanțare.

Auditorul de proiect verifică toate informațiile necesare din cererea de rambursare. Mai mult, modul de cheltuire a acestor fonduri este verificat riguros de către specialiștii financiar-contabili în etapele de derulare a proiectelor. Etapele de derulare a proiectelor includ: implementare, finalizare, cât și ulterior a finalizării rapoartelor.

Servicii oferite:

– verificarea realității, legalității şi eligibilității cheltuielilor din cererea de rambursare;

– verificarea respectării cuantumului cheltuielilor aprobat prin bugetul proiectului;

– verificarea corectitudinii aplicării procedurilor de achiziție;

– întocmirea raportului de audit financiar independent.

Toate serviciile respectă cu strictețe cerințele impuse de Autoritatea de Management.

 

 

Serviciile noastre de audit vin de la o echipă de profesioniști care garantează calitatea și excelența. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la numărul de telefon afișat.